Vidste du, at man kan træne sig knoglestærk?

juni 26, 2020 0 Af Redaktøren

Igennem længere tid har man via videnskabelige undersøgelser påvist, at især kvinder over halvtreds har større risiko for at udvikle knogleskørhed. Osteopeni – også kaldet lav knogletæthed – kan i mange tilfælde være forstadier til osteoporose, som er den egentlige knogleskørhed.

Osteopeni er i sig selv ikke umiddelbart farlig, men diagnosen er et vink med en vognstang om at tage tilstanden alvorlig, og handle derefter. Og handlemuligheder findes der heldigvis allerede. Det blev jeg bekendt med, da jeg søgte på sygdommens udvikling og behandlingsmuligheder, da min egen mor blev diagnosticeret med osteopeni.

Diæt og motion styrker din knoglemasse

Min mor var lidt slukøret efter besøget hos den praktiserende læge, så jeg satte mig for at muntre hende lidt op ved at finde konkrete behandlingsmuligheder for osteopeni. Til al held faldt jeg som noget af det første over et spændende træningsprogram hos OsteoStrong, som lige passede til min mors behov og fysik.

Jeg forelagde hende muligheden og indvilligede selvfølgelig selv i at tage med til den tilbudte gratis prøvetime på Østerbro, som OsteoStrong reklamerede med på deres hjemmeside. Jeg tænkte, at det så måske ikke var så grænseoverskridende for min mor at prøve det af, hvis hun havde en nær slægtning med.

Men da først instruktøren tog over, glemte min mor alt om min tilstedeværelse i rummet og koncentrerede sig fuldt og helt om sin egen krop og på de instrukser, hun fik under forløbet. Selv om jeg ikke selv lider af osteopeni, så havde jeg nu nok at gøre med at følge i programmet. Men jeg havde da så megen overskud, at jeg lige kunne skæve lidt i min mors retning for at se, om hun følte sig godt tilpas.

Bliv din osteopeni kvit med træningsprogram fra OsteoStrong

Til min store glæde, og min mors egen begejstring, gik prøvetimen super godt, og ifølge min mor kunne hun allerede mærke små forandringer efter prøvetimen. Det syntes jeg var en rigtig god nyhed, så jeg bekostede et seks-måneders træningskort til OsteoStrong, så hun kun skulle tænke på at lave sin osteopeni i ave.

Selv om det nu er et halvt år siden, min mor og jeg tog til vores prøvetime hos OesteStrong, så holder min mor stadig fast i træningen en gang om ugen. Helt kvit er hun ikke blevet for sin osteopeni, men hun har stoppet udviklingen mod det, der er værre, og det er i sig selv en glædelig nyhed.