Sådan finder du dit personlige make-up look

juni 13, 2022 0 Af Hans Petersen

Mascara er et af de vigtigste produkter i en kvindes make-up taske. Den kan hjælpe dine øjne til at komme til syne og få dig til at se mere vågen ud. Men med så mange forskellige typer på markedet kan det være svært at vide, hvilken type der er den rigtige for dig. Her får du nogle tips til at finde den perfekte mascara til dit personlige makeup-look.

Først skal du overveje, hvilken type børste du foretrækker. Der findes flere forskellige muligheder, herunder plastik- og nylonbørster. Hver type børste vil skabe en forskellig effekt.

Beslut dig for, om du vil have en vandfast eller ikke-vandfast formel. Vandfaste mascaraer er gode til dage, hvor du ved, at du skal svede eller svømme, men de kan være svære at få af og klumpe mere. En ikke-vandfast kan være en udfordring, da den kan smitte af, men stadigt giver den et flot finish.

Vælg en farve, der komplimenterer dine øjne. Hvis du har blå øjne, kan du prøve en sort eller brun mascara. Hvis du har grønne øjne, skal du prøve en mørklilla mascara.

Endelig skal du tænke på, hvor længe du ønsker, at din mascara skal holde. Hvis du har brug for, at den skal holde hele dagen, skal du kigge efter en langtidsholdbar formel. Hvis du kun er på udkig efter noget, der kan holde dig igennem natten, er en almindelig mascara nok.

Nu hvor du ved, hvad du skal kigge efter, kan du tage dig tid til at eksperimentere med forskellige mascaraer, indtil du finder den perfekte mascara til dit personlige makeuplook!

Lad din mascara komplimentere resten af dit look

Din mascara er vigtig, men det er også vigtigt, at den matcher med resten af din make-up som f.eks. din læbestift eller rouge. Hvis du vil have et naturligt look, skal du vælge en mascara, der ligger tæt på din hudtone. Hvis du vil have et mere vovet look, skal du vælge en mascara, der er mørkere eller lysere end din hudtone. Du bør også være opmærksom på, om du bruger puder, foundation eller begge dele. Det kan påvirke, hvor flot din mascara er, hvis du fået puder på dine øjenvipper.

Hvis du har meget make-up på, er det godt at gå efter en mascara, der giver volumen. På den måde er du fuld glam. Hvis du ikke har nær så meget make-up på, vil en kraftig mascara se malplaceret ud. Vælg hellere en mere simpel en i sådan et tilfælde.