Innovation på højt niveau

september 4, 2020 0 Af Redaktøren

Nogle gange er jeg bare så stolt over at være dansker. Selvom vi er et lille bitte land med ganske få indbyggere, så formår vi alligevel at sætte fingeraftryk på rigtig mange innovative projekter og vi går forrest indenfor f. eks økologi og miljøvenlige løsninger.

Afgrødebeskyttelsesteknologi til det meste af verdenen

Jeg er netop blevet opmærksom på en dansk virksomhed, der hedder IGrain og den står bag en helt genial opfindelse til at monitorere og overvåge lagret korn efter høst. Tænk engang de har udviklet afgrødebeskyttelsesteknologien i deres hovedkvarter i Herlev og de opererer i Europa, Mellemøsten, Fjernøsten, Asien, Rusland (CIS), Nord- og Sydamerika, Afrika og Oceanien.

Danmark er i den grad et Lanbrugsland

Ifølge tal fra Danmarks statistik, så er 62 % af vores land opdyrket med landbrugsafgrøder. Korn udgør 54 pct. af landbrugsarealet efterfulgt af græs og grønfoder med 28 pct. I Tyskland, Polen og Holland fylder landbruget kun lidt under halvdelen af disse landes areal og i Sverige er tallet helt nede på 7 %. Så det er helt essentielt, at vi er i stand til at opbevare det høstede korn under optimale forhold, så det ikke mugner.

Hvad går den ud på?

Den største trussel mod korn, der opbevares på lager (i store kornsiloer), er insekter og svampe. De mange insekter ånder luft ind og ud og danner på den måde fugt. Fugten udgør et idealt vækstmedie for svampe og desværre medfører svampeangrebet så stor skade på kornet, at det bliver uspiseligt. For at beskytte kornet er det derfor meget vigtigt at have styr på især 3 faktorer, nemlig: korntemperatur og kornfugtighed samt især luftningskontrollen. Den bedste måde at kontrollere den biologiske aktivitet er via korrekt beluftningskontrol og det her fantastiske danske firma iGRAIN, er den eneste leverandør på markedet, der tilbyder 100% automatisk beluftningskontrol i overensstemmelse med principperne i Equilibrium Moisture Concentration (EMC).