HVAD SKAL MAN GØRE FOR AT FÅ EN SUNDERE KROP?

HVAD SKAL MAN GØRE FOR AT FÅ EN SUNDERE KROP?

juni 28, 2016 0 Af Waimea

Jeg er begyndt at tænke en held del over, hvad det egentligt er jeg fylder i min krop. Ikke fordi der er en speciel årsag, eller at jeg er blevet ramt af akut sygdom. Jeg har bare læse en del artikler på det sidste – blandt andet en om bisphenloer fra en artikel på Body-sds – og det har fået mig til at fokusere mere og mere, på alt de usunde, som hele verden er fyldt med.

Og det er VIRKELIG meget faktisk. Og det er også i ting, der ikke lige er til at gennemskue. Én ting er ikke at fylde sig med slik og godter, og den slags man efterhånden ved så godt.

Men vidste du, at du fx fylder din krop med uorganisk arsen, når du spiser ris og drikker vand eller indtager bisphenloer gennem mad fra emballage med fx metal-låg.

Bisphenloer er bare et eksempel. Der findes SÅ mange stoffer alle steder omkring os, og selv om det er bevist at det er skadeligt er der hverken fokus på det, fra producenterne, og heller ikke fra vores egen sundhedsstyrelse. Det synes jeg faktisk er skræmmende.

For det kan godt være det ikke slår os ihjel – over kort tid – men lige så snart man ved det kan være skadeligt, bør man så ikke bare forbyde det i mad? Det virker helt ulogisk på mig at det ikke er sådan man tænker. Vi bruger jo også en masse penge og ressourcer på sygdomme i samfundet, som måske slet ikke havde været der, hvis vi bare kunne finde ud af ikke at putte alle mulige stoffer i vores mad og drikke.

Derfor prøver jeg nu, at lægge et kostskema for mig selv, for at undgå så mange ‘unaturlige’ ting i min mad som muligt. Det skema lægger jeg, fordi hvis jeg ikke har struktur på det, så ender det med at jeg – når jeg har travlt – ikke har overskud eller overblik til ikke bare lige, at gå ud og købe noget let. Og så kan det være jeg ikke får tjekket hvad der er i maden/emballagen.